Opera Festival i Savonlinna

HPIM0288.JPG
Foto privat foto

At høre opera i Savonlinna er en helt speciel oplevelse. Ikke så meget på grund af operaerne, for det er jo de samme, der bliver opført på alle andre store scener, men på grund af ”operascenen”, som er Olavinlinna Castle´s borggård. Det er en af de mest spektakulære scener i verden. Det er borgens mure, vinduer, trapper og døre der udgør kulisserne, og netop det er årsag til en helt usædvanlig god akustik.

 Indtil for ganske få år siden foregik forestillingerne under åben himmel, men det finske klima er jo ikke til at stole på, så nu har man fået mulighed for at overdække borggården i den måned festivalen står på. Kigger man nøje efter på billedet, kan man godt se den hvide overdækning.

Vi overværede Wagners Tannhäuser, og det var flot – på alle måder en stor stor oplevelse.  Især fortjener operakoret at blive nævnt. Det er et stort kor, og det består overvejende af amatørsangere fra Savonlinna og nærmeste omegn. Alle kordeltagere skal hvert år til en fornyet optagelsesprøve, så ledelsen er sikker på, at det ønskede niveau holder.

Det er i år 100-året for den første festival i Savonlinna, og arrangørerne har da også sat alle sejl til, programmet strækker sig over en måned fra 5. juli til 4. august og indeholder hele 3 kendte operaer. Aida, Tryllefløjten og Den flyvende Hollænder. Desuden er der i perioden mange andre store musikarrangementer i Savonlinna og nærliggende byer.

Vi besøgte Savonlinna Festival i forbindelse med en campingtur til Finland, hvor vi blandt andet camperede på Punkaharju, en smal højderyg, der snor sig gennem sø-landet, sine steder er højderyggen så smal, at der kun lige akkurat er plads til en vej og et jernbanespor.

Finland er et dejligt land at besøge, og når man så ud over en pragtfuld, storslået natur kan få oplevelser som nævnt ovenfor, kan man næsten ikke forlange mere.

Det gjorde vi heller ikke.

 

Optakt til sæson 2012 – lyt engang! 

Brugernes mening

Vis profil

Af: Freddy Thorning

Sikke en skøn og inspirerende beskrivelse - kan egentlig god huske, at jeg engang har læst om dette sted, men var faktisk ikke opmærksom på, at de nu har placeret scenen indendøre.
Det må give en helt unik stemning, som du så godt beskriver.
Tak for inspirationen.
Freddy

Vis profil

Af: Brit Pogel

Det lyder som en meget spændende og anderledes oplevelse. Jeg har aldrig været i Finland, og din gode "anmeldelse" er en god inspiration.
Brit

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig