Ud af røret

Ruth L og kirstine L
Foto Ruth Larsen og Kirstine Langagergaard er klar til en tur i det grønne

Mød en ildsjæl på 72 år fra Nordjylland. Ruth Larsen er et kendt navn for mange seniorer i Aalborg. Og hun stortrives i det nordjyske ved sit eget engangment i Aalborg SeniorSport. Det giver først og fremmest motion men også kulturel indsigt og socialt samvær.

SeptemberNet: ”Du er i gang med et kapitel af dit liv, hvor du er ”senior” og kan gøre lige, hvad du vil – gør du det?” 

Ruth: Ja, jeg bruger meget af min tid på Aalborg SeniorSport, som jeg er aktiv deltager i og har været med til at drive i de sidste 10 år. Da gik jeg på efterløn fra et job som daglig leder på et plejehjem. Men jeg har kendt foreningen lige siden starten i 1995, hvor Kirstine Langagergaard startede foreningen op under navnet ”Ud af røret”. Det handlede allerede den gang om at aktivere seniorer med motion og sociale aktiviteter samt at give livsindhold.

Dengang var det mest de gammeldags aktiviteter som f.eks. gymnastik, og udbuddet var slet ikke så udbygget som i dag. Men nu har vi jo også rundet de 1600 aktive medlemmer og er vel sagtens den største seniorsportsforening i Danmark.

SeptemberNet: ”Så mange medlemmer kræver nok alsidighed og et stort udbud af aktiviteter? 

Ruth: Ja, men det har vi også. Der er både indendørs aktiviteter som svømning, vandgymnastik, boldspil, bowling og styrketræning og de nyere indslag som pilates og zumba. Og så er der de udendørs tilbud som stavgang, vandreture, cykling, løb, petanque, golf og krolf. så der er noget for enhver smag og året rundt.

SeptemberNet: ”Hvad deltager du selv i?

Ruth: Jeg er glad for vandgymnastik og svømning om vinteren, men jeg deltager også i stavgang, hvor jeg faktisk er uddannet som instruktør, så jeg kan undervise andre i teknikken med stavene. Det er udelukkende frivillige, der indgår som instruktører i foreningen og Aalborg Seniorsport har start 8 forskellige steder med stavgang i vores område.

Vi går ca. 5 km én gang om ugen – forleden gik vi i Østreådalen. Det tager normalt 1½ time, og vi får os en hyggelig sludder undervejs. Én gang om måneden drikker vi kaffe sammen, og om sommeren går vi lidt længere ture, hvor vi medbringer vi. F.eks. kan turen gå til det smukke Egholm.

Det er altid noget, jeg glæder mig til at komme ud med andre med stavene, og samtidig har man det simpelthen så skønt bagefter. Man kan ikke komme hjem og være ked af det, og alle ens bekymringer er blæst væk. Og en ting er vigtigt: Vi går i alt slags vejr. Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning!

SeptemberNet: ”Hvor stor en del vægter det sociale for dig?

Ruth: Det hele starter med motionen – det er hovedelementet i foreningen, men det sociale er bestemt også et vigtigt element. Vi har f.eks. kortspil, sang, og noget vi kalder ”hyggelige søndage”, hvor vi tilbereder nogle af de gode gamle danske retter som f.eks. gule ærter eller skibberlabskovs og spiser sammen i vores foreningshus. Det er primært for enlige som jeg selv, men alle er velkomne, og det er ”først til mølle”.

Og jeg skal også lige huske at fortælle om vores café. Her er jeg med til at købe ind, for vi kan godt lide en sodavand, en øl eller et glas vin, når vi mødes.

Og så er der desuden et kulturelt element, hvor vi bl.a. kan deltage i udlandsrejser, teateraktiviteter, foredrag mv. For nylig havde vi arrangeret ”Store træningsdag” med deltagere fra hele den nordjyske region af Dansk Firmaidrætsforbund.

Her holdt TV doktoren Peter Qvortrup Geisling et spændende foredrag om motion og sundhed. Det var både oplysende og muntert. Bagefter kunne alle få målt sit ”Body-age”. Jeg er så stolt over, at mit kun var 58, selvom jeg er 72 år! Men jeg lever jo også et aktivt liv gennem Aalborg SeniorSport, og jeg tror på, at dette sammen med sunde madvaner er med til at forlænge mit liv.

SeptemberNet: ”Hvad foretager du dig ellers, når du ikke er aktiv i foreningen?

Ruth: Jeg går en tur alene hver dag. Jeg synes det er dejligt at lade tankerne få frit spil, og jeg nyder stilheden og omgivelserne… og det at jeg KAN. Man skal huske at påskønne, at man har det godt, for det er jo ikke alle forundt.

Jeg bruger også Internettet, men ikke Facebook og sådan noget – det er for overfladisk synes jeg, og jeg er en lidt ”privat” person. Jeg bruger nettet til at bestille bøger på biblioteket, og jeg køber rejser og biografbilletter mv. på nettet. Jeg kendte ikke SeptemberNet før nu, men jeg har fået et godt indtryk og vil overveje at bruge siden som min startside til nettet.

 

Man får næsten lyst til at tage med Ruth Larsen ud i det nordjyske landskab med stavene. Hendes store engagement i Aalborg Seniorsport må være til stor inspiration for andre seniorer i området. Jeg håber, lidt af denne energi vil smitte af på læseren af denne artikel. Kan du lide artiklen, så klik på ”Synes godt om” for oven til højre for artiklen. Dine kommentarer er også meget velkomne under artiklen!!

Billedet nedenfor: Ruth og Margit bager vafler til et loppemarked arrangeret af Aalborg Seniorsport.

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig