April

Svaler
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

I den gamle nordiske kalender kaldes april måned for vårgræsmåned eller fåremåned, da det er i denne måned, at fårene og kreaturerne kommer på græs igen efter den lange vinter.

Dagen tiltager i løbet af måneden med 2 timer og 13 minutter.

Et gammelt mundheld siger, at hvis april starter mild, vil den ende hård/vred. Svaler i april varsler en varm sommer.

Gode råd

Vedligeholdelse af havemøbler

Nu er det tid til, at havemøblerne “kommer på græs”, men et grundigt eftersyn vil sikkert gavne.

  • Gå skruer og bolte efter og udskift dem, der er blevet meget medtagne. De nye skruer skal være en anelse større end de gamle for at kunne få ordentlig fat i skruehullerne.
  • Møbler af teaktræ og andre hårde trætyper er nærmest vedligeholdelsesfrie, men en gang træolie bevarer den smukke glans.
  • Trykimprægnerede møbler er også vedligeholdelsesfrie.
  • Malede og lakerede møbler kræver megen vedligeholdelse, da de skal males/lakeres hvert år. Inden skal de vaskes grundigt og slibes ned. Endetræ skal have meget maling/lak, så de ikke suger fugt.
  • Plastmøbler tager nemmere mod snavs, da det skarpe lys gør overfladen mat. De hvide møbler kan enten vaskes omhyggeligt med grundrens, slibes med slibe- og polermiddel, der også bruges til biler eller rengøres med et specialmiddel til hvide plastmøbler. Midlerne kan købes i nogle af de store supermarkeder. Man kan som regel nøjes med at rengøre de farvede plastmøbler med flydende rengøringsmiddel.

Græspletter på tøjet

Hvis pletterne lige er kommet på, kan du gøre følgende: Skyl pletterne igennem med så varmt vand, som tøjet kan tåle. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, kan du forsøge at gnide pletten med husholdningssprit. Husk først at prøve på en søm e. lign om farven kan tåle spritten. Ældre pletter: Fugt pletten med ufarvet opvaskemiddel, læg tøjet i en plastpose 4-6 timer og vask til sidst ved den temperatur, som tøjet kan tåle.

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig