Sammenhold

Blandet  August - September (Barcelona) 2011 161
Foto Jytte Westendahl

Der var engang nogle sten, der lå og kedede sig på en dansk strand. Den ene dag lignede den anden, næsten. Enten var man tør og varm eller også våd og kold.

En dag kom nogle mennesker forbi og gik rundt og trådte på dem. De blev hverken sårede eller skuffede for det var de jo så vant til.

De hørte menneskene tale om noget, der hed Sverige. ”Neej, se hvor er der smukt derovre og se det store skib derude, hvor er det flot”, sagde een.

En stor grå sten besluttede, at nu skulle de selv have syn for sagen og foreslog, at de skulle kravle op på hinanden, og derved lave et tårn. Med den største sten nederst og den mindste sten øverst. Det syntes de andre var en god ide’ og efter megen asen og masen lykkedes det endelig en klar solskinsdag. Tårnet stod så fint og den mindste sten, som nu sad på toppen af tårnet, jublede og råbte; ” JUHU! Nu kan jeg se alle de store skibe og bølgerne på havet, der er så blå, så blå. Derovre langt væk er der en grøn skov…

Nede fra stenbunken afbrød en stemme surt; ”Er der ikke meget koldt deroppe?”. Du fryser sikkert”. Den lille sten hørte det ikke fordi den lo og var så glad.

Den nederste sten blev meget misundelig, fordi den ikke kunne se mere end den altid havde kunnet, så den gad ikke være med, for kun at bære. Derfor besluttede den at gå sin vej…. Tårnet brast og nu var alt som før.

Jytte Westendahl.

Brugernes mening

Vis profil

Af: Frank Colding

Rigtig godt fortalt, Jytte. Hvad sammenhold kan gøre. Og hvor trist det er, når de tunge drenge ikke er vedholdende og modtagelige for skønheden, glæden og visionerne. Godt fundet på. Har lige læst en artikel om en kunstner, som kom i klemme i systemet, fordi han var ærlig og sagde, at hans opgave i samfundet var at skabe billeder og ikke at samle dimser i et beskæftigelses-"tilbud". Det endte med at han mistede retten til kontanthjælp. Indførelsen af basisindkomst kunne øge tilliden i samfundet. Og sætte mange kunstnere fri til at skabe og dele af deres kunst. Vi kunne slippe fri af en masse sygeliggørelse og klientgørelse - Og en masse administration og kontrol. De sidste 100 år har der været en konstant andel på 50% af folk i den arbejdsduelige alder, som ikke har været i arbejde, men har varetaget andre funktioner i hjem, foreninger, kulturelt liv, eller har været syge. Så det er altså noget strukturlet i vort samfund. Anerkendte økonmoer har i årevis talt for at indføre basisindkomst i form af negativ skat.

Vis profil

Af: DY

Hej Frank.

Tak for din fyldige kommentar samt din mening om at indføre basisindkomst i form af negativ skat. Tankevækkende synes jeg, og jeg er egentlig ikke uenig. Dog er det nok et tillidsspørgsmål og svært at administrere. Sjovt at du tolker teksten sådan.
Den kan tolkes på mange måder og det er også meningen. Kun fantasien sætter grænser. Mvh Jytte

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig