Fyldte æg

Fyldte aeg
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Jeg kan spejle et æg med oprejst pande. Citat: Victor Borge

Forret eller frokostret 2 personer
4 g kulhydrat, 5,5 g fedt og 500 KJ energiindhold per portion

Ingredienser

  • 2 mellemstore æg
  • 75 g avocadofyld

Avocadofyld:

  • 1 mellemstor avocado (ca. 100 g “kød”)
  • 1½ spsk. friskost med løg og krydderurter 17% fedt (25 g)
  • ½ spsk. citronsaft
  • lidt salt

Pynt:

  • 50 g rejer
  • 1 spsk. sort kaviar, kan udelades
  • salat, tomatbåde og/eller
  • agurkeskiver

Fremgangsmåde

  1. Kog æggene i 10 min.
  2. Pil og afkøl dem.
  3. Halver æggene, og pil forsigtigt blommerne ud.
  4. Kom avocadofyldet i en sprøjtepose og sprøjt i det de halverede æg, eller fyld i med en ske

Avocadofyld:

  1. Halver avocadoen, tag stenen ud, og skrab kødet ud af skallen.
  2. Mos avocadokødet fint med en gaffel eller blend det.
  3. Rør friskosten i.
  4. Smag fyldet til med citronsaft og lidt salt.

Servering:
Anret til hver person 2 halve æg med fyld, pynt med optø­ede rejer, kaviar, salat, tomatbåde og/eller agurkeskiver.

Server de fyldte æg som forret eller frokostret med brød.

Tip: Æggeblommerne kas­seres eller hakkes og bruges som drys f.eks. på marinerede porrer.

Denne opskrift er gengivet med tilladelse fra Diabetesforeningen .

 

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig