DU FORSVINDER – af Christian Jungersen

Du forsvinder
Foto Omslag til bogen - udgivet af Gyldendal

Jeg har været så heldig at modtage denne spændende nye bog af Christian Jungersen direkte fra forlaget – og anmelder den med stor begejstring. Bogen udkom den 27. marts 2012.

DU FORSVINDER

Christian Jungersen har begået en utrolig, læseværdig og yderst tankevækkende roman igen. Det er hans 3. bog – og desværre er der nogle år imellem. For det er altid en god læseoplevelse.

Du forsvinder er skrevet ud fra hovedpersonen, Mia‘s, oplevelser i sit ægteskab med Frederik, der formår at køre et engageret og resultatrigt karriereforløb sideløbende med – eller måske mere korrekt på bekostning af sit familieliv. Er ofte fraværende såvel psykisk som fysisk, er utro og forsømmer deres fælles søn og Mia. 

Vi kommer ind i handlingen under familiens ferieophold på Mallorca, hvor det begynder at være tydeligt, at der er et eller andet, der presser Frederik. De seneste år har ellers været lykkelige og Mia beskriver dem som de bedste i deres parforhold. Der sker et trafikuheld, som fører til afsløringen af en hjernesvulst, der måske/måske ikke er livstruende. Efter hjemkomsten til Danmark bliver Frederik undersøgt samt opereret – og så tager handlingsforløbet virkelig fart.

En situation, der ofte sker i hverdagen – og desværre kan ske for os alle. Din nærmeste bliver forandret – i dette tilfælde på grund af sygdom – og med store konsekvenser for patienten og den nærmeste familie.

Mia engagerer sig meget i sin mands sygdom, melder sig ind i en støttegruppe med ligesindede for at blive bedre rustet til at håndtere Frederiks sygdom og forstå hans reaktioner.

Oveni denne tragedie viser det sig så, at Frederik har begået bedrageri over for sin arbejdsgiver, hvilket naturligvis får store konsekvenser for arbejdspladsen samt ikke mindst familien, der må realisere alle værdier og flytte i beskeden lejelejlighed.

Mia går også særdeles aktivt ind i bedrageri retsagen, hvor hun engagerer en advokat, som hun har mødt i støttegruppen. Forsvaret skal føres på, at Frederik’s handlingsmønster er ændret på grund af sygdommen, som altså direkte/inddirekte er årsagen til hans bedrageri. I sig selv en spændende og interessant problemstilling.

Mia bliver meget naturligt forvirret – pludselig smuldrer hendes opfattelse af Frederik og deres forhold – og hun skal forholde sig til, hvor hun nu er i sit liv og hvad hun ønsker af fremtiden. Mia oplever kærligheden igen, men er den rigtig eller ….

Et ekstra lag, som gør bogen endnu mere tankevækkende, er det filosofiske lag, som kompletterer problemstillingen med en række filosofiske overvejelser i relation til handlingsforløbet.

Bogen er endvidere krydret – efter hvert kapitel – med mange små og yderst relevante fotos, artikler om hjerneskade m.m., kopi af FB, salgsoplysninger o.s.v. der er med til at gøre handlingsforløbet endnu mere interessant og troværdig. 

Christian Jungersen evner at skabe nogle fantastiske personskildringer, som er med til at inddrage mig som læser i de impliceredes liv. Det er faktisk svært at lægge bogen fra sig igen, fordi dynamikken er til stede gennem hele  forløbet. Det mest imponerende er, hvorledes Christian Jungersen formår sprogligt at afspejle forløbet, Mia’s følelser og forvirring i takt med at nye oplysninger “lækkes”. Hvem taler sandt, hvem fordrejer sandheden, hvem lyver.

Du forsvinder læses som ren underholdning, hvilket dog næsten er synd, idet den virkelig er værd at tænke over. Det er længe siden jeg har været så engageret og optaget af “ren fiktion”, men det skyldes sikkert den eminente stil, Christian Jungersen benytter sig af. Anbefales varmt.

Rigtig god læselyst.

Brugernes mening

Vis profil

Af: Brit Pogel

Tak for din gode inspiration til læsning af endnu en bog.

Vis profil

Af: Lotte Fløe Marschall

Nu har jeg også læst "Du forsvinder". Du har ret - den er ganske tankevækkende, og omhandler noget, der kunne ske for os alle. Jeg synes ikke helt denne bog er på niveau med Christian Jungersens sidste bog før denne nemlig "Undtagelsen", men den er absolut god og værd at læse.

Vis profil

Af: Freddy Thorning

Jeg kan følge dig, Lotte, men for mig betød den noget specielt, netop fordi jeg selv er ramt af sygdom, som dog på ingen måde kan sidestilles med det Frederik gennemlever, men jeg synes specielt det, at den tager udgangspunkt i noget som vi alle kan blive ramt af gør den til noget særligt.

Vis profil

Af: Freddy Thorning

Så er det afsløret, at Christian Jungersen netop har vundet Læsernes Bogpris for "Du forsvinder" - ganske fortjent. Indrømmet, at jeg også stemte på bogen.

http://www.b.dk/kultur/christian-jungersen-faar-laesernes-bogpris

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig