Gissau

Gissau
Foto Diabetesforeningen

Det er pudsigt, at der med de relativt få Ord, som findes i Sproget, kan siges så meget Sludder.Citat: Ukendt.

Frokost- eller hovedret 4 personer
4 personer: Energi 1350 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 10 g 6 personer: Energi 1350 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 10 g

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 3 gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 lille hvidkål (ca. 800 g)
  • 1½ dl ris (ca. 125 g)
  • 1-2 tsk. karry efter smag
  • 1-2 tsk. paprika efter smag
  • 3 dl vand
  • 1½ dl tomatpuré
  • salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i fedtstoffet.
  2. Pil, hak og svits løgene med.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  4. Snit hvidkålen.
  5. Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier.
  6. Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min.
  7. Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør.
  8. Tilsæt tomatpuré, og smag til med salt og peber.

Servering:
Gissau serveres med rugbrød eller andet fuldkornsbrød og evt. sennep til.

Alternativ
Tomatpuré kan erstattes af 1 lille ds. koncentreret tomatpuré og 1 dl vand.

Denne opskrift er gengivet med tilladelse fra Diabetesforeningen .

 

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig