Danmark dejligst – næsten…

WP_000026
Foto KN

Vi er lykkelige ejere af en autocamper – hvilket gi´r os stor rejsefrihed og mange gode ture, i efteråret drog vi til Flensborg og kørte turen langs Flensborg Fjord/Østersøen, først til Lyksborg (dansk) Glücksburg (tysk) – et fantastisk idyllisk og velbevaret slot med danske rødder! Kong Christian den 9. var af glücksburgerslægten, hvis slægt fortsat regerer Danmark.

Selvom emnet er “Danmark dejligst”, er området, ikke uden grund, meget præget af tidligere dansk herredømme!

Fra Lyksborg fortsatte vi til Kappeln, en utrolig hyggelig og velbevaret gammel havneby. Videre til Eckernförde, en relativ større havneby med smalle gader med gamle velbevarede huse, små hyggelige torve, en stor havn med alt hvad dertil hører, f.eks. husbåde med tilbud om frokost o.s.v.

Efter en lille uge i dette smukke, gamle danske område, vendte vi hjem via Slesvig, hvor man bl.a. kan se en skole for videregående uddannelse skænket af Mærsk/A.P.Møller!  

Brugernes mening

Vis profil

Af: Freddy Thorning

Besøgte I så også Gottorp Slot? Ja, det er et skønt gammelt dansk område med rigtig mange gode oplevelser - vi havde fornøjelsen at bo i Sønderborg i 10 år, så vi tog ofte turen sydpå. Vi var også i den vestlige del - Tønning o.s.v.

Vis profil

Af: KN

Hej Freddy
Vi besøgte ikke Gottorp Slot denne gang, det gjorde vi engang vi tog turen, Slesvig, Rensburg med den gamle danske kaserne/paradeplads, Fredrichstath, Husum, øen Nordstrand og videre langs kysten til Rudbøll med besøg på Emil Nolde museet!
Også et betagende område - men overalt flad som en fodboldbane!!

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig