Giv din garderobe et pift

Leopard stof
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Vi er nu gået ind i den første forårsmåned og måske trænger din forårsgarderobe til et hurtigt pift, for at du synes, den er klar til at gå foråret i møde? Det er nemlig min erfaring, at det tit er nok med ganske få nyindkøb, for at du føler, at din garderobe igen er helt up-to-date. Dette forår er der simpelthen så mange forskellige stilarter og farvetoner fremme, så jeg kan garantere dig, at du kan finde det helt rigtige til at give netop din garderobe et forårspift.

5 nemme og meget overskuelige måder du kan gribe til er f.eks. at

Sætte fokus på det feminine ved at tilsætte blonder, som er en af sæsonens lækre feminine materialer. Indrømmet… blonder kan nemt virke gammeldags, lillepige-agtigt eller bare for feminint, men sætter du f.eks. blot en hel enkel blondetop under en skind- eller denimjakke eller til dine slidte jeans, virker det helt anderledes. Du kan selvfølgelig også nøjes med et blondetørklæde eller måske investere i et par sko med blonder. Skoene kan du sagtens både bruge til hverdag for at give dine mere afslappede sæt en feminin kant, og selvfølgelig er de oplagte til de mere festlige lejligheder.

Blondestoffer finder du også i mange forskellige teksturer lige fra de helt fine silkeagtige til de mere grove kniplingsagtige og her skal du gå ind og vælge netop den blondetype, du bedst kan lide. Mht. til farver behøver du heller ikke at holde dig til de traditionelle sorte eller off-white. Prøv i stedet at eksperimentere med farvede blonder.

Investere i et eller flere af sæonens mange skønne prints. I år er det mange af de helt klassiske prints der er fremme. Dvs. leopard- og slangeskindsprint, pepitatern, prikker, blomster- og batikprint. Om du blot vælger tilbehør med print, eller om du vover dig ud i en lækker kjole eller et par af de stramme bukser, er helt op til dig.

Prints kan du også bruge til at skabe balance i din figur. Da prints tiltrækker opmærksomhed, er det vigtigt, at du bruger prints til de dele, du ønsker at fremhæve. Har du f.eks. en lille overkrop og mere fylde på underkroppen, er det vigtigt, at du vælger en overdel i prints, da den vil tiltrække opmærksomhed.

Give din garderobe et råt look med skind eller læder. Her kan du selvfølgelig vælge en af de mange flotte skindjakker, der er fremme nu. Jeg synes skindjakker er superpraktiske og meget anvendelige. Jeg har selv flere skindjakker i en tynd kvalitet og får fuld udnyttelse af dem ved at bruge dem indendørs i vinterhalvåret og som overtøj i sommerhalvåret. Synes du, det er for voldsomt med en jakke, kan enten et super flot bælte, et eller flere af de mange armbånd i læder eller en halskæde med lædersnor give en lidt rå kant.

Skind kan nemt virke lidt maskulint og råt, og derfor er det rigtig fint at mixe det med lettere og mere feminine materialer som f.eks. blonder eller chiffon, eller sætte det sammen med blinkende effekter som f.eks. pallietter, perler og sten.

Tilsætte lidt glimmer. Pallietter er fremme i alt lige fra blazerjakker over leggings, toppe, nederdele og kjoler til materialet for både sko og tasker. Skal du til en af forårets mange fester, er det oplagt at satse på pallietter, men du kan også sagtens bruge dem i hverdagen på samme måde som blonderne… til at mixe med det mere rå eller afslappede look.

Pallietter giver ligesom prints fokus og tiltrækker opmærksomhed, så der skal du ligesom med prints være meget bevidst om, hvor du bruger dem.

Pifte dit basistøj op med en eller flere af de nye farver. Det er den nemmeste og absolut billigste måde, hvorpå du kan opdatere din garderobe på fra sæson til sæson. Du finder simpelthen den eller de af sæsonens farver, der hører under din farvetype og så køber du en top, et tørklæde eller hvad du har lyst til og vupti, så har du mange nye sæt. Men det kræver selvfølgelig, at du har helt styr på din basisgarderobe, så du uden besvær kan indpasse dine nye farver.

Når du vælger mellem sæsonens nye farver, er det selvfølgelig meget vigtig, at du vælger en farve og en tone, som er helt optimale til dig. Prøv simpelthen at holde farven op til dit ansigt og se, om den giver liv og glød til dine øjne eller om den dræner dit ansigt for energi.

Brugernes mening

Vis profil

Af: Brit Pogel

Tak for mange gode råd og ideer. Jeg kunne dog godt tænke mig, at eksemplerne blev illustrerede
med endnu et par billeder.

Vis profil

Af: DY

Jeg er enig med Brit. Billeder ville være godt. Så kan vi bedre forholde os til det.
DY

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig