Den fine indgang og vindfanget

Vindfanget
Foto Udlånt af Gitte Lacarriere

Der mange af os der bor i parcelhuse, og det kan være både godt og skidt. Da de blev bygget i 1960’erne og 1970’erne var de optimale som familiehuse, og det er de egentlig stadig. Men der er én ting der har ændret sig markant, som ikke passer til parcelhusets planløsning. Og jeg taler ikke om det store samtalekøkken, det har mange allerede anskaffet sig. Nej jeg taler om vindfanget, hvor de fine gæster skulle modtages. Hoveddøren som altid kun blev brugt, når man skulle have gæster – men sådan er det ikke længere.

I dag bruger vi oftest bryggersdøren eller bagdøren, når vi besøger parcelhuset, ja man vil ligefrem føle sig en smule akavet ved at ringe på den fine fordør, der åbner sig ind til det lille vindfang. Mange vælger endda at bruge det til opbevaring, og det er ikke en god ting.

Generelt set er det ikke ”sundt” at gå ind gennem bagdøren hele tiden, fordi energierne vi omgiver os med vil automatisk forsøge at komme ind af fordøren. Og det kan de jo ikke. Dermed er der ikke megen aktiv energi i hjemmet. Det kan for nogen lyde som hokus pokus, men det er ikke desto mindre sandt.

Hvad kan man så gøre ved det forladte vindfang og den fine fordør?

Vindfanget bør integreres i boligen, så der ikke går vigtige kvadratmeter til spilde. Hvis indgangen aldrig bruges kan man lige så godt fjerne den. Men mursten er ikke den optimale løsning, for det ender sjældent med et godt resultat og resulterer oftest i en endnu mørkere gang.

Derfor er det bedst at fjerne trappen foran døren, og plante noget der i stedet eller bare lægge fliser, så det passer til indkørslen. Det skal på ingen måde kunne ses, at der engang var en dør der. I stedet for døren sættes et vindue i, og så er der lys over land. Indenfor fjernes døren og den lille mur til vindfanget. Gangen er blevet både større og lysere. Man kan vælge at sætte en lænestol ved vinduet, og dermed have en fin læsekrog.

Alternativt, kan man lægge vindfanget til et af værelserne, der støder op til det. Mulighederne er der absolut for at optimere brugen af sine kvadratmeter. Uanset hvad garanterer jeg for, at der vil komme mere energi i hjemmet, og det vil de færreste vist takke nej til.

God arbejdslyst.

Gitte Lacarriere

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig