Endnu vildere

Faldskærm
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

I forlængelse af min artikel ”Hurtigere, længere, vildere…” vil jeg gerne dele endnu et par VILDE videoklip. Samme person, som optrådte i videoen i min tidligere artikel, hopper i dette klip ud fra en helikopter over Matterhorn og flyver i Wingsuit ned langs hele bjergets savtakkede kam og lander på et repos nedenfor. Han er en ægte vovehals, denne unge amerikaner fra Californien, der tilsyneladende ikke har nogen skræk i livet… men det har han…

Han frygter situationer, hvor han ikke selv er i kontrol. Situationer, hvor andre begrænser hans frihed til at gøre, hvad han vil – selvom det er farligt.

Jeb Corliss facinerer mig meget! Han er en af verdens mest ekstreme individer og en berygtet vovehals. Hele sin barndom var hans drøm at kunne flyve som fugle. Han fik diagnosen, der på engelsk hedder ”Counterphobia” dvs. en der opsøger følelsen af frygt frem for at undgå den. Han har tidligt i sit liv været depressiv og tæt på at begå selvmord flere gange.

Men Jeb Corliss har nu fundet sig selv,og han ved, hvad han vil. Han startede som Base Jumper, der består i faldskærmsudspring, der startes fra en bygning eller en bro. Han har sprunget ud fra de mest utrolige steder bl.a. Golden gate bridge og Eiffel tårnet. Men mange steder er Base Jumping ulovligt, og Jeb Corliss har været tæt på at ende i fængsel, da han ville springe ud fra Empire State building i New York.

I sin søgning efter mere ekstreme steder at springe fra uden at risikere politiets indgriben, blev et nyt mål Matterhorn.

Se klippet om Jeb Corliss, der bl,a. forklarer baggrunden for hans ønske om at ”flyve” ned over Matterhorn.

Del 1:

Og se selve Matterhorn flyveturen. Den er optaget af et kamera, der var monteret på Jeb Corliss’ hjelm:

Hvis du vil se endnu dokumentar om Jeb Corliss’ liv – måske for at forstå hvad det er, der driver ham, kan jeg anbefale del 2 af ”The human bird” herunder.

Han udtaler selv i del 2, at han i sin søgning efter døden har fundet sit liv – og har lært at håndtere frygt.

The ”human bird” Jeb Corliss del 2:

Brugernes mening

Vis profil

Af: Freddy Thorning

Det er ganske enkelt imponerende at se - og det kræver virkelig mandsmod at udsætte sig selv for disse udfordringer.

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig