Maksimer afkast ift. risikoen

Aktiesammensaetning
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Hvordan sætter du forskellige aktier og obligationer sammen for at få det højeste afkast i forhold til den risiko, du tager? Tre økonomer (Markowitz, Sharpe og Tobin) har fået nobelpriser for at udvikle en teori, der netop svarer på det spørgsmål, og den teori bruger vi, når vi giver dig investeringsrådgivning.

Som vi netop har set i sensommeren 2011, er aktiekurserne faldet dramatisk, mens flere obligationer er steget i kurs. Det forhold kan udnyttes ved at sammensætte mange forskellige typer aktier og obligationer, så din opsparing vokser så stabilt som muligt, mens du samtidig får det højst mulige afkast.

Grafikken viser forskellige typer af aktier og obligationer. Blander du aktierne og obligationerne på en bestemt måde efter nobelpristagernes opskrift, kan du ikke opnå et bedre forhold mellem dit forventede afkast og den risiko, der følger med. Det ses som den bue, der er tegnet i figuren; kombinerer du forskellige typer af aktier og obligationer kan du enten få højere afkast for samme risiko, eller lavere risiko og samme afkast, end hvis du blot køber en enkelt type obligationer eller aktier.

I Miranova sætter vi dine investeringer sammen, så de indeholder over 3.000 forskellige aktier og obligationer fra hele verden med fonde, der dækker de klasser af aktier og obligationer, som du ser i figuren.

Vi anbefaler, at du spreder risikoen mest muligt uden at betale for meget for det.  Omkostningerne er årligt helt nede på 0,4 procent af værdien af din investering, hvis du bruger de EFT’er (fonde), som vi anbefaler dig. Og du kan nøjes med at bruge seks forskellige fonde, som du kan handle i din netbank. Det er mit bedste bud på, hvordan din formue udvikler sig mest stabilt, samtidig med, at du får et tilfredsstillende afkast og overskuelighed.

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig