De 3 største fejl

lidtmoebler
Foto Gitte Lacarriere

Der findes mange muligheder for forbedringer i indretningen af vores hjem, og de tre mest gængse vil jeg nu indvie dig i. Det er ting som vi gør ganske ubevidst, men hvis vi retter op på dem, kan vi virkelig se forskellen.

1. store fejl: For store møbler i et lille rum.

Proportionerne på møblerne og rummets størrelse skal passe sammen, for at skabe harmoni og balance. Der findes mange, der flytter i mindre og gerne vil have deres højtelskede sofa(er) med, hvilket jo er meget forståeligt. Men her er det en god ide at kigge på, hvordan møblet egentlig fungerer i det nye rum. Her kan det være en fordel at spørge venner og bekendte, da de jo nok ikke har samme tilhørsforhold til den elskede sofa, som du har.

På billedet ovenfor ses den lyse indbydende stue, hvor man fornemmelsen af, hvor meget plads der egentlig er til rådighed. Billedet herunder viser derimod, hvordan en stue kan fyldes op med møbler, så få kvadratmeter er til rådighed.

2. store fejl: Forkert eller for lidt belysning.

Der skal ikke være så mørkt, at vi skal bruge lommelygte til at komme rundt, og ikke så lyst at vi nærmest skal have solbriller på. Optimalt skal der være loftslampen, der giver det nødvendige lys for at komme omkring i rummet. Så skal der være lampen til de fokuserede opgaver, så som læsning og madlavning. Og til sidst hyggebelysningen, i form af små lampetter og evt. indbyggede spots med dæmpere.

Der er det kolde lys og det varme lys. Ønsker du hygge og atmosfære, bør du vælge det varme – ønsker du overblik og funktionalitet, bør du vælge det kolde lys. Udvalget af pærer er stort, så man bør gøre sine overvejelser nøje. Der er glødepærer, halogenpærer, el-sparepærer, lysstofrør og lysdiodepærer osv. Man kan ikke tale om gode og dårlige lyskilder, men derimod om gode lyskilder til forskellige formål.

3. store fejl: Du gør det ikke nemmere for dig selv.

I og med at det er dig, der bor i dit hjem, kan du nemt se dig blind på mulighederne i det. Den ene dag tager den anden, uden at du måske har haft tanken om åbenlyse forandringer. Hvis den lille reol nu kom hen mod fordøren, kunne cykellygter, nøgler osv. være lige ved hånden, i stedet for altid at rende og rundt og lede efter dem.

Det kan også være, at du lægger mærke til, at hvis du flyttede reolen til lossepladsen eller solgte den, ville der pludselig være mere plads til de smukke malerier, der er opmagasineret på loftet.

Eller oprydningen i bryggersskabene, der pludselig giver plads til at sætte orden i dine ting, og dermed mere overskud i hverdagen.

Uanset hvad, er det vigtigt at ”holde øje” med indretningen, så den ikke bare er som den er, men derimod en kontinuerlig proces.

Gitte

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig