Træet i stuen

SONY DSC
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Det er snart tid til at tænke på pyntning af juletræet. Juletræet er jo næsten en indretning i sig selv, så det kan være en god idé at give det et par overvejelser.

Der er stor forskel på, hvornår folk stiller juletræet ind og pynter det. Men uanset om træet kun står en lille uge, og om det er stort eller blot et lille et, så er det næsten et ekstra møbel i stuen for en tid. Som med mors julemad kan juletræspynten være en næsten religiøs ting i familien – det samme julepynt skal hænge på præcis de samme grene osv. Men ikke meget pynt holder uendeligt, og ofte kommer der nyt til. Et par spørgsmål kan måske være relevante at stille sig selv i den forbindelse, så træet ender med at se ud, som man ønsker:

Hvad er det vigtigste ved dit juletræ – træet eller pynten? Er det træet, så skær evt. lidt ned på mængden af pynt; er det pynten, så brug ikke en masse penge på et dyrt træ.

Er placeringen eller det enkelte pynt det vigtigste? Skal den gamle kugle fra mormor altid hænge tættest på kronen, så tag udgangspunkt i den og pynt resten derudfra; skal det hele bare med på træet, så pynt evt. i kategorier med kugler først, kræmmerhuse næst, papirklip osv. så det bliver jævnt fordelt over hele træet.

Er farverne eller arvestykkerne vigtigst? Ønsker du at følge årets trend med en bestemt farve i centrum, så fordel den jævnt over træet først og hæng derefter resten på; skal der være en god fordeling mellem det nye og det gamle, så pynt med de to kategorier en ad gangen, så fordelingen igen bliver jævn.

Alt i alt handler juletræspyntning altid om balance, symmetri og harmoni – altså jævn fordeling af farver, typer julepynt, pynt over og under grenene osv. Og husk kun fantasien sætter grænser for julepynten – det er trods alt familien tid og den tid på året, hvor man kan ’skeje lidt ud’ i indretningen.

Glædelig jul!

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig