SÅ BLEV DET JUL (nissen i Dubai 4)

P1030872
Foto BB

Som I jo ved, så har jeg fortalt nogle beretninger om min første skoledag, min rejse til Dubai og om mit kursus på gaveskolen.

Nu er jeg blevet voksen, og Julie Strikkenisse og jeg er blevet gift, og vi har fået en lille nissedreng.

” Hvad skal han nu hedde”, sagde vi begge to. ” en dreng kan da ikke hedde strikkenisse, og han skal heller ikke hedde Septembernisse, for han er født i november. Okay, så kalder vi ham for Julian Sukkernisse, for du var jo en rigtig sukkergris, da du var barn”, sagde Julie. Så det navn fik han.

Det blev nu Lillejuleaften, og jeg kørte ud med julegaver til menneskebørnene. Det var snevejr, så jeg kunne bruge min slæde, som blev trukket af mit rensdyr, som jeg kalder Kamel Hamel. I synes vel nok, at det er et mærkeligt navn for et rensdyr, men han hedder det, fordi jeg fik en lille tøjkamel den gang, jeg var i Dubai. Jeg blev så glad for den, at den altid sover i min seng sammen med mig.

Da jeg kom hjem efter gaveuddelingen, var Julie Strikkenisse i fuld gang med at forberede vores julemiddag, Hun lavede den deljigste risengrød med en god stor klat smørklat i, og hun lavede også mange andre gode sager, så alt var parat

”Vores lille nissebarn skal da også have en gave”, sagde Julie,” hvad skal det være? ”Han skal have min Kamel Hamel”, sagde jeg” Den skal ligge hos ham, lige som den har ligget hos mig”, sagde jeg. Og sådan blev det.

Juleaften kom, og vi spiste den dejlige risengrød og de andre sager, og så fik vi gaver. Julian Sukkernisse fik min gode gamle Kamel Hamel. Jeg gav Julie Strikkenisse en en ny fin nissekjole, som min mor havde strikket. Jeg fik en bog om sønisser, fordi jeg altid godt kunne have tænkt mig at være en sønisse, der sejlede ud i hele verden for at opleve de fremmede steder.

Det blev den skønneste jul med mad og gaver, og heldigvis var det snevejr udenfor.

Nu håber vi begge, at Julian Sukkernisse vil få nogle søskende, og at de alle vil få et godt liv, lige som Julie og jeg har. Det er en bedste gave, man kan ønske sig.

 

Julius Septembernisse ( alias Sven Aage Pogel )

 

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig