Børnenes have

Naturlig pool i haven
Foto Annette Lund Andersen

I 2010 var jeg på mit første besøg på Chelsea Flower Show i London, og det var en fantastisk oplevelse, der helt sikkert skal gentages. Der var mange spændende ting at se; både af de forskellige showhaver der deltager i den store konkurrence om at vinde årets have, samt alle de forskellige udstillere, der var på udstillingen for at vise alle deres nye og trendy ting frem for publikum.

Billederne her i artiklen er fra en af showhaverne; en have for børn i alle aldre, som dog også er meget velegnet til voksne!

The Childrens Society er en velgørende organisation, som forsøger at give børn i Storbritannien en bedre barndom, og det var dem der havde sponsoreret haven. De havde fået havedesigneren Mark Gregory til at designe haven, og han tog udgangspunkt i, hvad organisationen tidligere havde undersøgt gør de engelske børn og teenagere glade.  De havde svaret at ting som bl.a. at deres familie har det godt og kan hygge sig sammen, at de har gode venner, og at de har friheden til at træffe deres egne valg, er vigtige ting for dem.

Noget af det første man lægger mærke til er svømmesøen; sikken et dejligt sted! Store, flade hvide sten ligger som afgrænsning af søen, lige til at sætte sig på og slange sig i solen, og en enkelt stige til at komme ned i vandet. Det virker langt fra som en almindelig swimmingpool på grund af alle planterne ved søen, og vandet er helt klart og rent. Vandet bliver renset på naturlig måde bl.a. ved hjælp af planterne, så det ikke er nødvendigt med klor og andre kemikalier for at holde vandet rent.

Hvis man ikke har lyst til at ligge i søen eller på de flade sten ved søen, så er der en rigtig hyggelig pavillon i ubehandlet træ og med stråtag, med lækre sofaer til at slænge sig i eller sidde med familien og hygge sig.  Lige et sted at hænge ud efter en dukkert i søen.

De fleste børn og teenagere er vilde med pizza, så når sulten melder sig, er der en fantastisk udendørs stenovn perfekt til bagning af pizzaer. Fin idé!  Ovnen var fra Wood Fired Ovens by Jamie Oliver, og de deltog på messen sammen med The Childrens Society for at fortælle om deres ovne.

Dejligt at se en have lavet med tanke på børnenes behov, men samtidig alligevel dejlig for de voksne.

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig