Kære I før så skønne kvinder…

Babuskaer
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Hvor er de smarte kvinder blevet af, som jeg kendte, både privat og via jobbet for få år siden?

Selvom I havde meget at se til dengang, med fuldtidsjob og hjemmeboende børn, så havde I altid brugt tid foran spejlet… og det kunne ses. Til glæde for både Jer selv og andre.

Nu må jeg undres og skuffes på mit køns vegne.

Ja undskyld, men  jeg har lyst til at give Jer et kærlig spark bagi.

Nu hvor mange er droppet ud af arbejdsmarkedet på grund af alder, og nogle stadig arbejder på deltid, og hvor børnene er flyttet hjemmefra, kan det ikke være mangel på tid og overskud.

I har aldrig haft så meget fritid, hvad er så undskyldningen for at I bliver mere og mere sjuskede med Jeres udseende?

Jeg siger ikke, at man skal lægge en fuld makeup til hverdag, men lidt mascara og en anelse farve på læberne, en hud der ikke skriger på fugt, og et hår der ser nyvasket ud. Er det mere, end I magter?

Tro ikke at fordi vi er blevet 60+, så er det ligemeget. Fordi vi er bedstemødre, behøver vi ikke ligne vores egne fra dengang vel?

Selvom ham den gamle I har været gift med siden boerkrigen sikkert bliver boende under alle omstændigheder, så skal I ikke være sikre på, at han ikke lægger mærke til den forandring, der er sket med Jer, og som kun kan skyldes sjusk.

Forfængelighed skal vare hele livet.

Så sent som i går, så jeg en ældre kvinde på TV. Jeg ved ikke præcis hvor gammel hun var. Jeg skyder på sidst i firserne. Hun havde mascara og øjenskygge på og en lille sort hårpynt i det hvide hår. Hun var så smuk.

Tag Jer nu sammen piger… for Jers egen skyld.

Skønhed har ingen alder.

Jytte Westendahl

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig