Fortælling fra dyrenes verden

Gås
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Der var engang en dum gås (ikke en grim ælling men en dum gås), som blev sat indeni en kridtcirkel på gårdspladsen. Den blev ganske ude af sig selv, og vadede rundt inden for kridtstregen og skræppede op om, at den var blevet spærret inde og havde mistet sin frihed. Sådan blev den ved med at vade rundt dag efter dag, mens den misundeligt skuede alt det skønne og spændende, som foregik omkring den, ude af stand til at deltage.

Den beklagede harme jævnligt sin nød til forbipasserende, og nogle udviste passende harme på gåsens vegne, andre behørig forståelse for dens nød, og man diskuterede oprørt, hvad der skulle gøres. Men det forblev alt sammen ved snakken, da ingen kunne blive enige om, hvad der var den bedste løsning.

Så tiden gik i den indsnævrede tilværelse, uden så meget som at forsøge at træde over kridtstregen og bryde ud af sin tilsyneladende indespærring.

Og hvis ikke en forbipasserende havde forbarmet sig over den, og uden et ord til forklaring givet den et spark bagi, havde den såmænd gået der endnu i sit indbildte fængsel.

Brugernes mening

Vis profil

Af: Lotte Fløe Marschall

En rigtig god historie med en god morale - godt at der er nogen, der sparker os bagi engang i mellem, når vi opfører os som gåsen ;-)

Vis profil

Af: DY

Hej Bernt. Ja moralen er til at få øje på. Vi er helt sikkert mange der føler os truffet.
Tak for det.
mvh

DY

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig