Venskab

Ørken
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

En historie fortæller at to venner gik i en ørken. På et tidspunkt i løbet af turen begyndte de at skændes, og den ene ven gav den anden en lussing. Vennen følte sig såret, men uden at sige noget, vendte han sig om og skrev i sandet: “I DAG GAV MIN BEDSTE VEN MIG EN LUSSING”.

De blev ved med at gå indtil de fandt en oase, hvor de besluttede at bade. Den ven der før havde fået en lussing var lige ved at drukne, men hans ven nåede at redde ham. Da han var kommet sig, skrev han på en sten: “I DAG REDDEDE MIN BEDSTE VEN MIT LIV”.

Den ven, der først havde givet sin bedste ven en lussing og derpå reddet hans liv, spurgte: “Hvordan kan det være, at da jeg slog dig, skrev du i sandet, men nu skriver du min gerning i en sten. Hvorfor?”. Den anden ven svarede: ” Når nogen gør os ondt, bør vi skrive det i sandet, hvor tilgivelsens vinde kan slette det. Men når nogen gør os noget godt, bør vi gravere det i sten, hvor ingen kan slette det.”

LÆR AT SKRIVE DINE “SÅR” I SANDET OG GRAVER DIN “LYKKE” I STEN.  

Man siger det tager et minut at møde et specielt menneske, en time at sætte pris på det, en dag at elske det, men et helt liv at glemme det.

 

Brugernes mening

Vis profil

Af: Hanne Jørgensen

I min gamle poesibog fra skoletiden har min lærer skrevet:

Skriv i sand, hvad ondt du led -
rids i sten, hvad godt du ved!

Vis profil

Af: Bernt Bräuner

Kære Hanne! Tak for din tilbagemelding. Din tekst kunne bestemt også bruges.
mvh. BB

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig