Hans Scherfig stjal billedet

Giraffer

Et besøg på kunstmuseet Arken i Ishøj en ganske almindelig søndag for at se og nyde en udstilling af skagensmaleren Anna Anchers værker endte helt anderledes end forventet. Anna Anchers billeder er smukke, varme, dejlige og en hel masse andet positivt, men det ved vi jo, for vi har jo set dem før.

Hvad jeg derimod ikke havde set før, var en udstilling af en serie glade, idylliske og farvestrålende naturbilleder med afrikanske dyr, giraffer, elefanter, næsehorn m.m.fl. i den afrikanske jungle malet af forfatteren Hans Scherfig.

Ved opslag her og der kan man læse, at Hans Scherfig ud over sit omfattende og kendte forfatterskab, hvem kender ikke Det forsømte Forår, Den forsvundne Fuldmægtig osv. osv., havde stor lyst til at male, og efterlod sig en stor samling af malerier, blandt dem hans skønne junglebilleder.

På vej til Arken, glædede jeg mig meget til at se Anna Anchers smukke billeder fra Skagen, – på vej hjem glædede jeg mig usigelig meget over også at have set Hans Scherfigs pragtfulde junglebilleder.

Sådan kan man blive så glædeligt overrasket en ganske almindelig søndag.

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig