Tag stilling!

Venteværelse
Foto Illustrationsfoto: Colourbox.dk

Der er forbavsende få danskere, der har taget stilling til organdonation. Kun 13% af befolkningen har registreret deres holdning, men en undersøgelse viser iflg. Nyreforeningen, at hele 85% er positive overfor at melde sig som organdonor! Så der er mange, der gerne vil men ikke har fået det gjort.

En nyresyg dialysepatient skal i behandling 3-4 gange om ugen, og de færreste kan passe et normalt hverdags- og arbejdsliv ved siden af. Hver dialysebehandling tager nemlig ca. 4 timer, men med transport- og ventetid kan hver dialysebehandling let tage 7-8 timer. Og efter behandlingen kan trætheden sammenlignes med en løbers træthed lige efter et marathon.

Fra én organdonor kan i gennemsnit 3-4 andre mennesker modtage organer, hvis der er givet tilladelse til det. Tænk hvilke forbedringer af livskvalitet hver enkelt ekstra donor vil give!

Folketinget har heldigvis i februar 2011 vedtaget en ny målsætning, der tilstræber at fjerne ventelisten til organtransplantation, og den giver langt bedre forudsætninger for transplantation af organer i Danmark, end der hidtil har været. Det er et historisk skridt for de mange kronisk syge, som venter på et organ i dag. Nu skal hospitalerne blive bedre til at forudse en patients forestående hjernedød og til at tage den svære samtale med de pårørende.  

Tag stilling til organdonation her.

For mere info: Besøg Nyreforeningen

Brugernes mening

Du skal være logget ind som SeptemberNet-bruger for at kunne kommentere.

Log ind eller Opret dig